Uitchecken

Vorig jaar had ik op de valreep nog net mijn trainingsvlucht kunnen doen voor de brevetverlenging en het document precies 1 dag voordat het zou gaan verlopen door een examinator af kunnen laten tekenen, had ik 1 dag later geweest dan zou ik weer opnieuw examen hebben moeten doen...

Maar goed, het spul is weer 2 jaar geldig en dat geeft rust...

En daarna stond het vliegen voor mij meteen helemaal stil. Vakanties, slecht weer, druk op het werk, een (kleine) medische ingreep etc. etc. het kwam er gewoon even niet meer van dus toen ik er, na de jaarlijkse medische keuring, weer aan toe was bleek het al bijna 6 maanden geleden te zijn dat ik voor het laatst gevlogen had.

Het is dan niet verstandig om meteen in een kist te stappen en los te gaan dus heb ik André gevraagd om eerst een rondje met mij mee te gaan om de puntjes weer even op de spreekwoordelijke i te zetten.

André is goed gezelschap en reuze gezellig maar hij probeert je in de cockpit altijd wel op de proef te stellen dus het werd toch wel even een druk vluchtje.... Puntje van aandacht: de Sirius heeft twee brandstoftanks in de vleugels die je met enige regelmaat moet wisselen en dan is het toch wel van belang om vooraf even te checken of de tank waar je naartoe gaat wisselen nog wel brandstof bevat, het zou zo maar kunnen zijn dat er ondertussen b.v. een lek ontstaan is waar je geen erg in gehad hebt. Eerst kijken en dan pas omschakelen dus...

Na een gesimuleerde noodlanding en een paar touch-and-go's vond André het wel welletjes en stapte uit waarna ik zelf nog maar even een rondje gedaan heb met wat oefeningen en nog een paar touch-and-go's.

Het vlieggevoel zit er weer in dus ik ben er weer klaar voor...

Wordt vervolgd,....